Education Select - Utbytesstudent

Education Select

Om du vill utforma ditt utbytesår i USA efter egna önskemål

YFU USA erbjuder Education Select till de studenter som vill skräddarsy sitt utbytesår efter speciella intressen eller visst geografiskt område eller stad. Speciella intressen kan vara olika idrotter på hög nivå eller spela ett visst musikinstrument på högre nivå. YFU USA kan genom sittt unika nätverk och samarbeten med olika skolor utforma det specifika utbytesår som du söker. 

OBS! Utöver YFUs programavgift så till kommer skolavgift som varierar från ca 100.000kr och uppåt beroende på skola

Round xlarge 320 usadenmark stud hf portraitsportmatch
Round xlarge 114 estonia stud playingmusic

Ett speciellt utbytesår

Amerikanska skolan är så mycket mer än bara de akademiska studierna, det ger dig också en chans att fördjupa dina intressen eller upptäcka nya. För dig som redan har specialiserat dig inom en idrott, musikinriktning, eller har ett tydligt fokus på dina studier, så finns chansen att få fördjupa dessa under ditt år i USA. Genom YFUs nätverk så kan vi hitta rätt skola för dig! 

Idrott

YFU har partnerskap med skolor runt om i USA som erbjuder kvalitativa idrottsprogram. Det ger dig chansen att fortsätta ditt idrottsutövande samtidigt som du får uppleva ett utbytesår och bo i värdfamilj. Amerikanska High Schools har väldigt mycket regler kring deltagande i deras sporter och idrottslag, YFU kommer hjälpa till att guida dig rätt och säkerställa att det slutgiltiga erbjudandet är realistiskt och godkänt. 

Musik och Konst

YFU har partnerskap med Performing Arts skolor runt om i USA, så att vi kan hjälpa dig att identifiera vilken skola som bäst möter de behov och den nivå på musik & konstutbildning som du behöver för att utvecklas. Program finns för musik, teater/drama och bildkonst. 

Programinnehåll

Alla studenter på Education Select programmet placeras med utvalda värdfamiljer eller om du väljer internatskola, så är skolorna utvalda och det finns personal tillgänglig dygnet runt. YFUs vanliga support i både Sverige och USA ingår så klart i programpriset och samtliga läger/träffar är också inkluderade, både i Sverige innan avresa och under året i USA.

Ansök till programmet genom det vanliga formuläret och välj USA Education Select. Vi kommer sedan att kontakta dig för intervju och för att diskutera hur du vill utforma ditt år och se vilka städer och skolor som kan vara intressanta. Tillsammans med YFU USA utformar vi sedan ditt utbytesår och när din valda skola har antagit dig så är allt klart och du kan börja göra dig redo för att åka iväg! 

Med YFUs Educational Select High School program kan du: 

- välja vilken stad eller skola du vill hamna i utifrån dina egna intressen 

- uppleva Graduation

- läsa College kurser under din tid i High School


*Då du skickar in dina kontaktuppgifter till YFU Sverige går du med på
att vi hanterar dem enligt vår datalagringspolicy. Den kan du läsa mer om här.