Sommarprogram - Utbytesstudent

Sommarprogram

Utveckla dina språkkunskaper under sommarlovet

Vill du åka som utbytesstudent, men är inte redo för att ge dig iväg ett helt läsår? Då kan våra kortare språkprogram under sommaren vara helt rätt för dig. Du får uppleva en ny kultur, lära dig ett nytt språk eller förbättra ett du redan har börjat lära dig. Ett intensivt sätt att få interkulturell erfarenhet och utvecklas som person. YFU erbjuder idag fyra olika språkprogram, Kina, Lettland (ryska), Uruguay och USA.

KINA

Upptäck Kina och lär dig mandarin

Spendera fyra veckor i en annorlunda miljö, följ med YFU till Kina och få en intensiv språk- & kultur upplevelse. 3-4 halvdagar per vecka studerar du mandarin och får insikt i den kinesiska kulturen genom att få prova på kalligrafi, traditionell dans, kampsport mm. Ett antal eftermiddagar får du också möjlighet att delta i anordnade aktiviteter, men det finns tid för att på egen hand uppleva kulturen med dina kompisar och din värdfamilj. Tre dagar kommer ha program i Peking och ytterligare tre dagar kommer att spenderas tillsammans i Shanghai. Givetvis finns YFUs support tillgänglig under hela språkprogrammet och det är ankomstläger och avslutningsfest i Kina. 

Lettland

Fem veckors intensivkurs i Ryska

Upptäck Lettland på sommaren och studera ryska i en fantastisk miljö. Ankomstläger i Riga och sedan är det dags att möta din rysktalande värdfamilj och ta del av deras vardag. Du kommer att höra ryska pratas i familjen och runt omkring dig, men programmet omfattar också språklektioner fyra dagar per vecka. Språkprogrammet avslutas med ett två-dagars avslutningsläger i staden Sigulda. 


URUGUAY

Spanska, mate och skön livsstil

Åk till Uruguay under ditt sommarlov och möt ett härligt land under deras vinter. Vårt språkprogram till Uruguay ger dig fem veckor av intensiva spanska studier som avslutas med ett test av Cervantes Institute Certified Language Academy.  Dessutom får du ta del av kulturella aktiviteter så som karneval, festivaler, fotbollsmatcher och teater. Totalt är programtiden sex veckor med avresa i slutet av juni. Du kommer bo hos en värdfamilj i Montevideo och självklart har YFU ett ankomstläger och en avslutningsträff för att du på bästa sätt ska vara förbered och kunna reflektera över dina upplevelser. Under programtiden kommer du också få besöka en lokal gymnasieskola för att få insikt i hur det är att gå i skolan i Uruguay. 

USA

Upptäck USA och förbättra din engelska

Är du intresserad av engelska och amerikansk kultur? Redo att träffa specialister som arbetar i  framkanten med STEM? Intresserad av att förbättra dina kunskaper i att debattera? Vill du besöka amerikanska college-campus och lära dig mer om hur antagningsprocessen verkligen fungerar? Du kan få dessa erfarenheter och mer med YFUs sommarprogram i USA!

Res till USA och följ med på en två veckors oförglömlig upplevelse tillsammans med klasskamrater från hela världen! För dig som inte vill spendera ett helt läsår som utbytesstudent är det här chansen att få uppleva att bo i en annan kultur för enkortare tid. Sommarprogrammet i USA har följande 4 inriktningar:

1. Amerikansk kultur och språk 

Bli skicklig på att uttrycka dig på engelska och fördjupa din förståelse för den amerikanska kulturen och samhället. Du får chans att utforska ämnen i engelska, besöka kulturområden och delta på roliga evenemang med YFU-personal. På kvällar och helger kommer din värdfamilj att vara din guide till amerikanskt familjeliv. Om du vill förbättra dina kunskaper i engelska, få nya vänner och uppleva amerikansk livsstil, så är det programmet för dig!

2. STEM (Science, Technology, Engineering, Math)

Kom till USA och se vad STEM har att erbjuda! Om du är intresserad av att få praktisk erfarenhet, lära dig mer av STEM och utbildningen i USA är det här programmet rätt för dig. Du kommer att leva med en värdfamilj och ta intensiva engelska klasser för att förbättra din kommunikationsförmåga inom STEM. Gör dig redo för unika utflykter till olika vetenskapliga institutioner, museer och skolor i Washington, DC.

3. Politik och debatt 

Upplev Washington, DC, centrum för internationell och amerikansk politik. Du kommer att förbättra dina kunskaper i att debattera, få perspektiv från proffs och ledare inom politik och vara med där det händer på lokal nivå. Detta är det perfekta programmet för dig som vill fortsätta inom politik och samhällsengagemang i Sverige!

4. Besök college!

Besök olika campus på östkusten, träffa studenterna och personalen på campus och lär dig hur ansökningsprocessen till amerikanska högskolor och universitet verkligen fungerar. Få en inblick i college-livet USA! Detta program går också att välja som ett tillägg till ovanstående program (Kultur, STEM eller Politik och debatt).

Programtid 2019: preliminärt 14- 27 Juli 

Collegeprogrammet: preliminärt 28 juli - 3 augusti 

För pris och mer information kontakta oss på YFU!

Intresseanmälan sommarprogrammet

Personuppgifter

Målsmansuppgifter

Vilket land är du intresserad av? *

Loading
You have errors. Please check your entries above!

*Då du skickar in dina kontaktuppgifter till YFU Sverige går du med på att vi hanterar dem enligt vår datalagringspolicy. Den kan du läsa mer om här.

Dela