Stipendiat - Victoria Le - Utbytesstudent

Stipendiat - Victoria Le

Round xlarge img 2793 1

Till alla er som funderar på om ni ska bli utbytesstudenter vill jag bara säga ÅK!

Att åka på ett utbytesår har varit en dröm för mig i många år och jag hade gett upp den drömmen i och med att jag inte hade det ekonomiska stödet att åka på ett utbytesår. Stipendiet var det som gjorde det möjligt för mig att åka på utbytesåret. Jag hade inte varit här i Frankrike nu ifall jag inte hade fått stipendiet. Det har gått drygt två månader av mitt utbytesår och jag har redan lärt mig så oerhört mycket. Det här är en av de bästa sakerna jag har gjort i mitt liv hittills. Jag kan bara tänka mig hur mycket jag skulle missa ifall jag inte skulle få åka på det här utbytesåret.

Jag ville lära mig ett nytt språk, lära mig mer om mig själv och växa som människa. Men jag tyckte att det skulle vara alldeles för simpelt att åka till ett engelskttalande land eftersom vi i Sverige redan är väldigt duktiga på engelska. Jag ville utmana mig själv och franska var det jag verkligen ville lära mig, så Frankrike blev direkt ett självklart val för mig.

Det bästa med mitt utbytesår sen dag ett har varit min värdfamilj. Vi kommer väldigt bra överens och har väldigt kul tillsammans. Vi lär oss nya saker av varandra varje dag och det känns redan som att jag är en del av deras familj. Jag har fått en till familj och de har fått en ny familjemedlem.

Wide 2015 france 2016 stud volunteer groupportrait

Till alla er som funderar på om ni ska bli utbytesstudenter vill jag bara saga ÅK! Ni kommer inte ångra er. Trots att detta har varit en väldigt stor dröm för mig under många år tvekade jag väldigt mycket på ifall jag skulle åka eller inte. Jag hade ett stabilt liv hemma i Sverige med pojkvän, vänner, skola och familj. Allting var suveränt och jag ville inte lämna allt och alla som jag håller kärt, men det här har varit det bästa beslutet jag har tagit. Kom ihåg att allting fortfarande finns kvar när du kommer tillbaka till Sverige, och om inte går livet vidare i alla fall. Ta chansen, det är värt det.

Livet som utbytesstudent är jobbigt. Man ska inte tro att det inte är det, men det lönar sig i slutändan. Med rätt inställning och kämparglöd kommer allt att ordna sig till slut. Det är viktigt att man kommer ihåg att det är okej att vara ledsen, men att man också ska försöka må så bra som man kan. 

Livet som utbytesstudent är fantastiskt. När man väl börjar vänja sig vid en ny familj, ett annat språk och en annan kultur börjar livet kännas mycket bättre. Man får kämpa tills de dagarna börjar komma i början av sitt utbytesår men gud vad det är värt det. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag mådde jättedåligt i början av mitt år, men nu känns det underbart. Jag mår hur bra som helst och jag är till och med lite rädd för att åka tillbaka till Sverige.

"Eftersom jag ville utvidga mina vyer, få nya erfarenheter och upptäcka nya platser och nya saker, så bestämde jag mig för att åka som utbytesstudent."