Stipendier - Utbytesstudent
Stipendier

Stipendier

Söka stipendium

YFU anser att alla ungdomar ska få chansen att delta i ett interkulturellt utbyte, men vi vet att alla inte har den ekonomiska möjligheten för att kunna göra det. Därför erbjuder vi varje år ett antal stipendier till motiverade och kvalificerade unga personer, för att hjälpa dem att bekosta sitt utbytesår. Om du vill upptäcka en ny kultur, lära känna nya personer och utvecklas som person, då vill inte vi att den ekonomiska situationen ska vara ett hinder.

Varje år delar YFU Sverige ut stipendier inom två olika kategorier:
1. Ambassadörsstipendiet 2. Föreningsstipendiet

Vi behandlar stipendieansökningarna löpande när de kommer in parallellt med ansökan till programmet. Vi uppmuntrar dig att söka så fort som möjligt, så att du inte riskerar att samtliga stipendier redan är utdelade. Du kan söka alla YFU:s stipendier om du uppfyller kraven, men du kan bara få ett.

Vi har utökat stipendiepotten och inför utbytesåret 2018-2019 har vi delat ut totalt 9 stipendier!

Stipendiater 2018

Inför ubytesåret 2018-2019 har vi glädjen att dela ut 9 stipendium, totalt 250 000 kronor.

Stipendiater 2019
Stipendiater 2019 till Sydamerika (Mathilda och Karl)
Thilda Bergkvist, stypendiater till USA 2019

Möt stipendiat (2016) Victoria Le

"Att åka på ett utbytesår har varit en dröm för mig i många år och jag hade gett upp den drömmen i och med att jag inte hade det ekonomiska stödet att åka på ett utbytesår. Stipendiet var det som gjorde det möjligt för mig att åka på utbytesåret. Jag hade inte varit här i Frankrike nu ifall jag inte hade fått stipendiet."

Läs Victorias story

Dela