Länder - Utbytesstudent
Wide 1313 switzerland 2015 globe

Länder

Vilket land är du mest nyfiken på?

YFU skickar utbytesstudenter till ett stort antal länder. I vart och ett av dessa länder finns professionell YFU-personal som jobbar hårt för att alla studenter som reser just dit ska få ett så bra år som möjligt. Till deras hjälp har de hjälp av fantastiska volontärer som stöttar verksamheten genom frivilligt engagemang. Svenska utbytesstudenter kan resa på ett utbytesår via YFU Norge.

Se destinationer via YFU Norge

Wide steve richey 7217

Upptäck Nord- och Sydamerika

Två kontinenter, Nord- och Sydamerika, som täcker en rad olika kulturer, natur, klimat, och traditioner, men ändå bara tre språk, engelska, spanska och portugisiska. YFU erbjuder dig att åka till både Nordamerika och flertalet länder i Sydamerika. Välj om du vill få uppleva ett år i amerikansk High School, eller om du hellre vill få känna rytmen av salsa och upptäcka den latinamerikanska gästfriheten. Här har du möjlighet att få en upplevelse utöver det vanliga.

Om du väljer att åka till USA, så kan du välja mellan vårt vanliga skolprogram eller Education Select, där du själv är med och bestämmer vilken skola du vill gå på. Kanske har du ett specifikt intresse eller en stark önskan om att bo i en specifik delstat? 

Wide hannes wolf 88980

Upptäck Europa

Har du tänkt på att det finns så många nya kulturer att upptäcka på nära håll? YFU erbjuder utbyte till mer än 25 länder i Europa, det ger dig en unik chans att plugga ett år i ett land som har en spännande kultur, annat språk, men ändå inte är så långt borta.

Du kan välja ett land där något av de stora språken talas, tyska, spanska, franska eller engelska. Eller så kan du välja att få en mer unik språkkompetens genom att lära dig ungerska, italienska eller varför inte tjeckiska? Kanske du vill få fokusera på film, musik, sport eller naturliv? Då har vi särskilda program för dig som kommer göra ditt år helt unikt. 

Wide duangphorn wiriya 474291

Upptäck Asien

På andra sidan jorden finns det länder och kulturer som är så olika vår egen, vilket spännande år du kan få som utbytesstudent till Asien. Idag kan vi erbjuda dig att läsa ett år i Japan, Kina eller Thailand, alla tre länderna har olika kulturer och spännande möjligheter.

Att kunna kinesiska eller japanska är en stor fördel, om du är intresserad av att arbeta internationellt eller för ett globalt företag i Sverige. Mycket av våra affärer sker idag med Kina och Japan. Att ha varit utbytesstudent innebär ju också att du förutom språket, får kunskap och känner dig trygg i deras kultur. Det är en unik kompetens som inte kan läras hemma i Sverige. 

Wide joao silas 72562

Upptäck Afrika

En spännande kontinent som bjuder på mycket kultur, intensiva möten, sprakande färger, mat och upplevelser. Just nu har YFU utbyte till Sydafrika! Landet har ett fascinerande landskap med en vacker kust, savanner och ett unikt djurliv. Under ett läsår i Sydafrika så kommer du få utforska landets mångfald och träffa många spännande människor.