Möt en Utbytesstudent - Utbytesstudent

Möt en Utbytesstudent

Round xlarge carl johan c ecuador

Idag kan jag spanska flytande och faktiskt dansa salsa

Carl-Johan har varit ett år som utbytesstudent i Ecuador. Det är specifikt tre saker som han har tagit med sig hem, tre saker som han kommer att ha nytta av och som har utvecklat honom, ett nytt språk som han behärskar, att kunna dansa, och att han vågat testa nya saker Tre erfarenheter som i förlängningen kommer att påverka Carl-Johans liv.

Övervinna rädslan att inte kunna språket
Innan Carl-Johan åkte till Ecuador så var hans spanska väldigt dålig. Det är någonting som många är rädda för ska bli ett problem under sitt utbytesår. Det känns osäkert att landa i sitt nya land och inte kunna modersmålet.
- Jag lärde mig prata spanska flytande och jag kan inte säga att jag kunde bra innan. Bara under det här året så lyckades jag prata, skriva och läsa flytande vilket är oerhört roligt säger Carl-Johan.

Hitta glädjen i en ny kultur
Under sitt utbytesår har Carl-Johan inte bara lärt sig flytande spanska utan han har även anammat en del av den ecuadorianska kulturen.
- De dansar kanske varje dag och den kunskapen och den entusiasmen som de överförde till mig gjorde att jag faktiskt kan dansa salsa idag, säger Carl-Johan stolt.

Att åka till Ecuador har lärt honom väldigt mycket om kulturskillnader.
- Jag har provat olika sorters maträtter som jag aldrig någonsin trodde jag skulle våga prova att smaka, berättar han.

Round xlarge dsc00034
Round xlarge dsc00019

STOR PERSONLIG UTVECKLING

Utbytesåret för Carl-Johan har varit väldigt roligt. Han beskriver, med ett leende på läpparna, att han lärt sig dansa salsa.
- Jag lärde mig att göra saker, uppgifter och
stå inför olika problem som jag aldrig någonsin trodde att jag kunde lösa innan. Nu vet jag att jag klarar det. Med mitt år i Sydamerika så har jag verkligen utvecklats som person, det vill jag att ni också ska göra! säger Carl-Johan.
Carl-Johan rekommenderar alla som har möjlighet att åka på ett utbytesår. Idag vågar Carl-Johan mer, att tro på sig själv och att känna att han klarar av mer än vad han tidigare trott. Att åka på ett utbytesår är inte bara en investering i det året, Carl-Johan ger känslan av att det är en investering för resten av ens liv.

- Det har förändrat mig. Och det är suveränt roligt, säger han.