Brasilien - Utbytesstudent
Wide brazil country information rio de janeiro1

Brasilien

Upptäck Brasilien!

Latinamerikas största land har mycket att erbjuda. Allt från Amazonas djungel till långa stränder och ett sjudande stadsliv finns inom Brasiliens gränser. De brasilianska invånarna är generellt väldigt sociala, vänliga och nyfikna på utbytesstudenter. Fotboll spelas överallt och kanske har du möjlighet att få se Capoiera utövas på stränder och i parker. Brasilien är ett land där människor från hela världen finns samlade - ta chansen att upptäcka detta unika sydamerikanska land!

Skolan
Elva år av skolgång är obligatoriskt i Brasilien. Skolan är indelad i tre delar. Den första deltar man i från 7-14 år, den andra delen när man är 15-17 år och när man läser på den tredje delen så är man 17 år och uppåt. I skolan får man betyg ungefär varannan månad och skalan är mellan 1-10. Klarar man att få betyg 7 eller uppåt så flyttas man automatiskt upp till nästa klass året därpå utan att behöva göra något examensprov. Klarar man inte av att få 7 i betyg och misslyckas med provet får man gå om ett år i skolan.

Skolan i Brasilien är, som i de flesta latinamerikanska länder, akademisk och konservativ. Skolan erbjuder inte extra aktiviteter utanför de akademiska ämnena. Vill man utöva sport eller andra intressen gör man det utanför skolan.

Familjen och det sociala livet

Brasilianska värdfamiljer är vanligtvis mycket varma och välkomnande. Som utbytesstudent kommer du att tas väl om hand, men för att göra relationen mellan utbytesstudenten och värdfamiljen måste båda parterna försöka vara flexibla. Det är alltid en bra idé att ställa frågor om du inte förstår något, även om du frågat om det tidigare.

Du kommer att betraktas som en familjemedlem och kommer att dela privilegier och ansvar lika mycket som de andra barnen i familjen. Din värdfamilj kommer att förvänta dig att delta i alla familjeaktiviteter. Även om det är vanligt att brasilianska familjer har en piga som hjälper runt huset, måste tonåringar vanligtvis hålla sina rum rena och hjälpa till med hushållsarbeten.

YFU i Brasilien

YFUs huvudkontor ligger i Rio de Janeiro. Runt om i Brasiliens olika regioner finns YFU-representanter och även många volontärer som ofta själva har varit utbytesstudenter. Alla dessa jobbar med att stötta de familjer och studenter som är med i programmet. YFU Brasilien startade 1963 och har sedan dess skickat flera tusen studenter på utbyte och tagit emot ett stort antal ungdomar från andra länder.

YFU Brasiliens webb