Estland - Utbytesstudent

Estland

Åk till Estland

Som utbytesstudent i Europa så kommer du också innan din hemresa att delta i ett läger tillsammans med alla andra studenter som varit någonstans i Europa under året. Lägret, Young European’s Seminar, hålls i Berlin och flera hundra studenter deltar.

Estland som land

Kanske har du gjort en kryssning över Östersjön och spenderat en dag i Tallinn bestående av en spabehandling och ett marknadsbesök. Men Estland bjuder på mycket mer än vad som hinns med under 24 timmar! Unga estländare tycker om att vindsurfa, paddla, campa och tar sig gärna ut till någon av de vackra öarna tillsammans med sina vänner. Estland har en brokig historia och det finns många upptäckter att göra gällande sovjetiskt, tyskt och skandinaviskt inflytande. Estland hade ett starkt inflytande under Hansaperioden och det finns flera vackra medeltida slott och herrgårdar bevarade sedan dess.

Skolan
YFU Estland erbjuder klassiska årsprogram med samhäll och naturinriktning men också specialprogram med fokus på naturen,, konst och musik. Du blir placerad i en lokal skola och läsåret sträcker sig från början av september till juni.
Familjen och det sociala livet
I Estland kan du bli placerad både i en stad och på landsbygden. De större städerna har ett invånarantal på ett par 100 000 och de mindre går ner till så lite som 100 personer. Varje placering och upplevelse av att bo hos en estnisk familj är självklart unik men de allra flesta stortrivs hos sina familjer. Estlänningarna är ofta spontana och de kommer säkerligen att vilja ha med dig på olika sporter samt vilja visa dig sin vackra natur., Att åka ett år till Estland kommer inte bara ge dig ett till språk utan även en bred inblick i de många likheter men också skillnader hos ett av de grannländer vi ofta vet allra minst om.

YFU I Estland

YFU har funnits i Estland sedan 1992 då de två första estniska studenterna åkte till Danmark för att lära sig om och utforska den danska kulturen. . Sedan dess har mycket hänt och YFU Estland har nu utbyte med 35 länder. De både skickar och tar emot studenter varje läsår.

YFU Estlands webb