Ecuador - Utbytesstudent

Ecuador

Åk till Ecuador

För dig som vill åka till Ecuador sker utresa i augusti, hemresa sker under sommarmånaderna året efter beroende på när skolan sluter. Du kommer bo hos dina världföräldrar och gå i den lokala skolan. Under året arrangerar YFU Ecuador tre läger för er utbytesstudenter. Ett ankomstläger vid
ankomsten och ett läger när halva programtiden har gått och ett hemreseläger innan hemresan. Vid slutet av året erbjuds också resor till djungeln, Galapagos och Ruta del sol som utbytesstudenterna själva väljer om de vill följa med på och som studenterna bekostar själva. Under året ordnas också andra aktiviteter för studenterna som det är frivilligt att delta i till självkostnadspris.

Om du vill veta mer om hur det är att vara utbytesstudent i Ecuador kan du ställa frågor till Anna som redan har varit på utbyte i Ecuador. Maila dina frågor till latinamerika@yfu.se

Ecuador som land

Ecuador är känt för sina exotiska frukter, många olika fiskar och en oändlig variation av potatissorter. Men det är inte bara maten som lockar människor till Ecuador utan också landets härliga natur och vackra vatten med en mängd olika djurarter. Ecuador har också lyckats bevara indianernas ursprungskultur trots kolonisationen. Det finns många byar och marknader där man kan ta del av indiankulturen på nära håll.

Skolan
Skolan i Ecuador är indelad i två delar, sex år av grundskola och sex år av gymnasium. Under de sista två åren på gymnasiet väljer eleverna inriktning och kan välja mellan att fokusera på matte, fysik, biologi, samhällskunskap eller sekreterarutbildning. Många skolor är privata och i skolan används skoluniform. Utbytesstudenter kommer själva få betala för skoluniform och de böcker samt annat skolmaterial som ni eventuellt behöver. YFU står för skolavgiften om skolan har en sådan. Viktigt att veta är att manliga elever inte får ha långt hår i skolan och förväntas klippa sig om så är fallet. Inte heller får elever ha dreadlocks eller trasiga kläder och pojkar får inte ha örhängen. Eleverna går i skolan från 7.30 på morgonen till 13.30 då man går hem och äter lunch, det serveras ingen lunch i skolorna.

Familjen och det sociala livet
Det är vanligt att de flesta släktingar bor i samma stad och att de umgås mycket. Familjen är viktig i Ecuador och en familj består i genomsnitt av 5 medlemmar. Lunch är en viktig måltid som familjen alltid intar tillsammans. Det är ofta flera rätter som serveras och det är viktigt att alla i familjen är med. Det är vanligt att familjer i Ecuador har hembiträden som bor med familjen i de fall de har råd. Utbytesstudenter placeras i alla typer av familjer men ofta i familjer som bor i städer.

Läs Annikas story

YFU I Ecuador

Huvudkontoret för YFU Ecuador ligger i Quito. Hit är studenter alltid välkomna både om de behöver hjälp med något eller om de bara vill prata lite. Förutom att man alltid kan vända sig till huvudkontoret så finns det YFU -representanter på olika platser i landet som följer upp och stöttar värdföräldrar och studenter.. På grund av organisationens öppna attityd mot studenter och familjer växer deras utbytesprogram snabbt.

YFU Ecuadors webb

Dela