Italien - Utbytesstudent
Wide italy trevifountain nytt

Italien

Italienarna är med rätta stolta över sitt vackra land som omfattar historiska skatter och fantastisk mat. 

Italien ligger i hjärtat av Medelhavet och har något att erbjuda alla. Du kan åka skidor i norr, bada längs kusten, uppleva kulturlivet och vandra bland de olivklädda kullarna. Upptäck Italien och dess mångfald genom ett kulturellt utbytesår. Njuta av kulturen, lär dig att laga traditionell italiensk mat och njut av utsökt glass med dina vänner i La Bella Italia!

Under ett studieår i Italien med YFU förbättrar du din italienska, upplever äventyret i ett annat land och får en djupare förståelse för någon annans kultur. Att vara utbytesstudent är ett fantastiskt sätt att få fler vänner nya utmaningar och ett spännande sätt att bli mer självständig. Att verkligen förstå en ny kultur är att lära känna de oskrivna reglerna och att känna att du passar in i vardagen. Ett utbytesår är en investering inför framtida studier och jobb. Genom att bo en längre period i ett annat land och ta del av en familjs vardag har du möjlighet att verkligen lära känna en ny kultur.

Upptäck mer av Italien

Italien är landet med flest världsarv i hela världen. Du har möjligheten att besöka några av dem under ditt utbytesår. Italienarna älskar som bekant att äta fantastisk mat. I varje region kommer du att upptäcka nya livsmedel eftersom de använder olika lokala produkter och ingredienser. Italien är ett land där fester och traditionella festivaler spelar en viktig roll, en hel del städer och byar hålla lokala, religiösa och historiska händelser. En av dessa kallas "Carnevale" eller karneval firas i hela landet före påsk. Den nationella sporten i Italien är "calcio" fotboll och många av de italienska lag är kända över hela världen. 

SKOLAN

Italiens skolsystemet är uppdelat i fem steg, de inkluderar förskola, grundskola, grundskola, gymnasieskola och universitet. Under ditt utbytesår på gymnasieskolan i Italien kommer du att följa några av dessa ämnen: matematik, engelska, italienska, historia, fysik, geografi, biologi eller kemi och idrott. Det är vanligt i italienska skolor för studenter att stanna i klassrummet medan lärarna byter rum mellan klasserna. 

FAMILJEN OCH DET SOCIALA LIVET

Italienarna sätter stort värde till "La Famiglia" deras familj. Det är en av de viktigaste aspekterna i deras liv och därmed blir det också en stor del av din utbyta erfarenheter. Du kan placeras i alla typer av familj: ett par eller ensamstående förälder med eller utan barn. Ibland bor även morföräldrar i samma hus som värdföräldrarna. När man talar om familjen inkluderas även mostrar, farbröder och kusiner. Många familjer äter middag tillsammans och prata om sina dagliga upplevelser.