Ungern - Utbytesstudent

Ungern

Åk till Ungern

YFU har funnits i Ungern sedan 1990 och är en växande organisation som har stor erfarenhet av att ta emot utbytesstudenter. I Ungern erbjuds ett fantastiskt musikprogram, hör av dig om du är intresserad så berättar vi mer! Direkt när du kommer till Ungern påbörjas ett fyra dagar långt läger där du får chans att lära dig grunderna i ungerska och lära dig mer om ungersk kultur och traditioner.

Som utbytesstudent i Europa så kommer du också innan din hemresa att delta i ett läger tillsammans med alla andra studenter som varit någonstans i Europa under året. Lägret, Young European’s Seminar -YES, hålls utanför Berlin och flera hundra studenter deltar som varit på utbyten i olika länder runt om i Europa.

Om du vill veta mer om hur det är att vara utbytesstudent i Ungern kan du ställa frågor till Agnes som tidigare varit på utbyte i Ungern. Maila dina frågor till europa@yfu.se

Wide 161 hungary stud groupportraitscenery

Ungern som land

Ungern är till ytan ett av Europas största länder och har en mycket händelserik historia. De har varit en del av de mäktiga rikena Habsburgska riket, Ottomanska riket, Sovjetunionen och är idag den självständiga republiken Ungern. Det är ett land som tilltalar många besökare med sina vänliga invånare, öppna landskap och spännande aktiviteter.

Skolan
I Ungern går du som utbytesstudent i ett kommunalt gymnasium tillsammans med ungerska studenter. I samband med din ankomst deltar du i en grundläggande språkutbildning. Under året kommer du att var sjätte vecka träffa en tidigare YFU student för att öva språket Du
behöver inte kunna någon ungerska innan du åker. Skolsystemet du kommer följa är precis som det svenska gymnasiet en förberedelse för högre studier. Ämnen du kan välja bland är bland annat historia, språk, däribland ungerska, matte, musik, konst, biologi, fysik och idrott. Skolan har två terminer, mellan september till januari och mellan februari och juni.
Familjen och det sociala livet
Du kan bli placerad i familjer av olika sammansättningar. Det kan vara en ensamstående förälder, yngre par med eller utan barn samt ett äldre par med eller utan barn. Man kan hamna i stora delar av landet, både i stads- och landsbygd. Vart du än kommer att bo i landet är ungrarna hjälpsamma och intresserade av att göra ditt utbytesår till något alldeles speciellt.

YFU I Ungern

YFU Ungern har i flera decennier skickat och tagit emot utbytesstudenter. Precis som andra YFU-kontor är organisationen uppbyggd kring ett antal heltidsanställda samt ett nätverk av volontärer som engagerar sig för att integrera utländska studenter i samhället och göra utbytessåret fullspäckat av upplevelser för utbytesstudenterna!

YFU Ungerns webb